Ανήλικοι ξήλωσαν σωλήνες ύδρευσης στο Αίγιο

 

Οι τέσσερις δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.

Υπό τις οδηγίες ενός 45χρονου έμπειρου «κυνηγού» μετάλλων λεηλάτησαν το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αιγιαλείας τρεις ανήλικοι, αφήνοντας ολόκληρη την περιοχή χωρίς νερό! Ωστόσο, οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφαλείας είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση σύλληψή τους.

Οι τρεις νεαροί δράστες ηλικίας 17, 16 και 13 χρόνων εντοπίστηκαν στο Αίγιο, όπου κινούνταν με το φορτηγό του 45χρονου στο οποίο είχαν φορτώσει 15 σιδερένιους σωλήνες ύδρευσης αξίας 2.500 ευρώ που είχαν ξηλώσει από το δίκτυο της τοπικής Δημοτικής Επιχείρησης. Οι σωλήνες αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του Δήμου, ενώ οι τέσσερις δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένη κλοπή και φθορά δημόσιας περιουσίας και σε βάρος των γονέων των τριών ανήλικων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Ούτε ιερό ούτε όσιο έχουν οι συμμορίες «κυνηγών» χαλκού που χτύπησαν, επίσης και περιοχές της Πέλλας, αφού λεηλάτησαν το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην κοινότητα Δωροθέα Αλμωπίας και άρπαξαν ακόμη και την… κολυμπήθρα! Ο νεωκόρος, που πήγε το πρωί της Πέμπτης να καθαρίσει τη μικρή εκκλησία, διαπίστωσε ότι ήταν ανοιχτή και από μέσα είχαν κάνει φτερά, όχι μόνο η κολυμπήθρα, αλλά και τρία μπρούτζινα μανουάλια! Για την κλοπή ενημερώθηκε η Αστυνομία, που προσπαθεί να εντοπίσει τα κλοπιμαία σε μάντρες ανακύκλωσης της ευρύτερης περιοχής.

 

πηγή: protothema.gr