Ανακόπηκε το ανοδικό σερί των ευρωπαϊκών μετοχών

Ανακόπηκε το πενθήμερο ανοδικό σερί των ευρωπαϊκών μετοχών, που τις είχε οδηγήσει σε υψηλά άνω των ετών. Ωστόσο, οι τραπεζικές μετοχές ακολούθησαν την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,38% στις 398,60 μονάδες, με τον επιμέρους κλαδικό δείκτη των τραπεζών να ενισχύεται άνω του 2%.

Οι απώλειες για τους ευρωπαϊκούς δείκτες άρχισαν να επιταχύνονται μαζί με την πτώση στη Wall Street, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει ή να επιβραδύνει τις αγορές αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε 0,78% και έκλεισε στις 13.281,34 μονάδες, έχοντας πέσει και 1% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Στο Παρίσι ο CAC κατέγραψε απώλειες 0,35% στις 5.504,68 μονάδες, μετά το κλείσιμό του σε υψηλό 10 ετών την Τρίτη.

Αντίθετα, στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύθηκε 0,23% στις 7.748,51 μονάδες, προσεγγίζοντας νέο ιστορικό υψηλό κλεισίμο, με οδηγό τις τράπεζες.

Η μετοχή της Commerzbank σημείωσε άνοδο 5,1%, της βρετανικής Metro Bank PLC 4,3% και της ισπανικής Banco Sabadell άνω του 4%. Και της η Deutsche Bank είδε τη μετοχή της να ενισχύεται 2,55%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Tele2 AB σημείωσαν πτώση 7,5%, αφότου η σουηδική εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης Com Hem.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινούνταν ανοδικά έναντι του δολαρίου και διαμορφωνόταν στα 1,1962 δολ., από 1,1937 δολ. την προηγούμενη μέρα.

 

πηγή:naftemporiki.gr