Απερρίφθη η κλήση της Λ. Νικολοπούλου στην Εξεταστική για την Υγεία

Απερρίφθη κατά πλειοψηφία η κλήση της Λ. Νικολοπούλου στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.

Η απόρριψη, μετά από ψηφοφορία του αιτήματος της ίδια της Λίνας Νικολοπούλου -της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα-, προκάλεσε ένταση στην έναρξη της συνεδρίασης, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Μηταράκης αποχώρησε.

Η απόφαση της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την οποία στήριξε και ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντ. Μπαλωμενάξης, προκάλεσε έκπληξη κυρίως στους βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΣΥ. Όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου της ΔΗΣΥ «δεν είναι δυνατόν να σπιλώνεται το όνομα ενός ανθρώπου και μάλιστα να συνδέεται η επιχειρηματική του δραστηριότητα με τη σχέση που έχει με τον διοικητή της ΤτΕ και εσείς να αρνείστε τη δυνατότητα να έρθει εδώ να μιλήσει και να απαντήσει».

Την ίδια περίπου θέση διατύπωσαν από τη ΝΔ οι κκ Ν. Μηταράκης και Χρ. Μπουκώρος, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος αντιπρότεινε πως εάν αποφασιστεί να έρθει η κα. Νικολοπούλου να καταθέσει, τότε θα πρέπει να κληθεί και η κα Αλεξία Μπακογιάννη, η οποία έχει συναφείς επαγγελματικές δραστηριότητες.

Μάλιστα υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή και του βουλευτή της ΝΔ Γ. Βλάχου με ανταλλαγή εκφράσεων όπως «φύγε από εδώ ρε», «βρε άντε από εκεί».

Η συζήτηση στην Εξεταστική συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση του πρώην υπουργού Δ. Κρεμαστινού.

 

πηγή:capital.gr