Από 38.800 ευρώ το ηλεκτρικό VW e-Golf στην Ελλάδα

 

Το νέο e-Golf από την VW έφτασε και στη χώρα μας, με σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία από τον προκάτοχό του και μεγαλύτερη κατά 50% αυτονομία, μέχρι 300 χιλιόμετρα.

Σε σημείο φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η μπαταρία φορτίζεται κατά 80% σε διάστημα 45 λεπτών ενώ απαιτούνται λιγότερες από 6 ώρες για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε Wallbox εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) 7,2kW.

Ο ηλεκτροκινητήρας των 136 ίππων με ροπή 290Νm, επιταχύνει το μοντέλο από στάση στα 100 χλμ. σε 9,6’’ ενώ η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί στα 150 χ.α.ω..

 

 

Το νέο e-Golf εξοπλίζεται με:

  • Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist με City Emergency Braking και λειτουργία αναγνώρισης πεζών
  • Σύστημα υποβοήθησης Emergency Assist που αναλαμβάνει μέρος της διεύθυνσης του οχήματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
  • Σύστημα υποβοήθησης κατά την κυκλοφοριακή συμφόρηση Traffic Jam Assist το οποίο διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας και ελέγχει αυτόματα το γκάζι και το φρένο ακολουθώντας το προπορευόμενο όχημα με ταχύτητα έως 60km/h.
  • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Assist
  • Αισθητήρα Τυφλού Σημείου Blind Spot Monitor
  • Προειδοποίηση κίνησης πίσω Rear Traffic Alert
  • Σύστημα διαρκώς προσαρμοζόμενου φωτισμού μεγάλης σκάλας Dynamic Light Assist

Διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό τo σύστημα Infotainment Discover Pro, με έγχρωμη οθόνη αφής 9,2’’ και λειτουργία ανέπαφου χειρισμού με χειρονομίες.

Ο ψηφιακός διαδραστικός πίνακας οργάνων Active Info Display απεικονίζει τις εξειδικευμένες ενδείξεις του πίνακα οργάνων του e-Golf (μετρητή ενέργειας, επίπεδο ανάκτησης ενέργειας, επίπεδο φόρτισης κτλ.) ενώ ανάλογα με τις ανάγκες μπορούν να ενσωματωθούν επιπλέον πληροφορίες όπως για την πλοήγηση ή τα συστήματα υποβοήθησης.

Το νέο e-Golf είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, με τιμή από 38.800€.

 

Πηγή: thetoc.gr