Βουλή: Σφοδρή επίθεση της Φ. Γεννηματά στην κυβέρνηση

«Περιμέναμε σε αυτό το μισάωρο που μιλήσατε να μας παρουσιάσετε την πρότασή σας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δεν άκουσα ούτε μια λέξη για το τι πρόκειται να γίνει σε αυτό τον τρόπο» είπε η Φώφη Γενημματά απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία έπειτα από αίτημα της ίδιας.
«Επιλέξατε την κριτική στο παρελθόν και την μονοπαντη επίθεση στη ΝΔ. Αφήστε τα δάκρυα για τις εργασιακές σχέσεις γιατί από το 2016 έπρεπε να έχουν επανέλθει οι συλλογικές διαπραγματεύσεις», σημείωσε η επκεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.
Και πρόσθεσε: Ο Αύγουστος και τα πανηγύρια που ετοιμάζετε οδηγούν σε εναν βαρύ χειμώνα. Πρέπει να βάλουμε φρένο στον κατήφορο αυτή της κυβένρησης που ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική σας επιβίωση.
«Ζητάω εκλογές γιατί τις επόμενες εβδομάδες έρχονται αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου. Η συγκυβέρνησή σας δεν έχει νομιμοποίηση να πάρει τόσο σημαντικές αποφάσεις. Αποτελείται θλιβερή μειοψηφία ανάμεσα στον ελληνικό λαό» ανέφερε.
Στις δημοκρατικές κοινωνίες τα προβλήματα λύνονται με εκλογές. Είστε επικινδυνοι. Η κυβέρνησής σας πλήττει καίρια εθνικά συμφέροντα. Οι επιδόσεις σας στην οικονομία είναι θλιβερές. Το χάσμα που σας χωρίζει από την κοινωνία μεγαλώνει κάθε μέρα. Καταστρέψατε τη μεσαία τάξη και γονατίσατε του Έλληνες. Οδηγήσατε στην έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Κατεδαφίσατε το κοινωνικό κράτος. Καταστρέψατε την Παιδεία και την Υγεία. Εξοντώσατε με φόρους των λαών. Απαξιώσατε θεσμούς και κράτος δικαίου.
Κατηγορώ την συγκυβέρνηση για την προσπάθεια επαναφοράς του πελατειακού κράτους. Συκοφαντείτε και διαλύετε με καταστροφική μανία οτιδήποτε δεν ελέγχετε. Διχάστε και εξακολουθείτε να διχάζετε τον ελληνικό λαό. Δείχνετε προκλητική ανοχή απέναντι στη βία. Είναι πλαστή η εικόνα ότι με την έξοδο από τα μνημόνια λύνονται όλα τα προβλήματα.
Απευθυνόμενη στη ΝΔ η κυρία Γεννηματά είπε: Δεν νομιμοποιείστε να κλείνετε τα μάτια. Αφήνετε τον κ. Τσίπρα να δρομολογεί τις εξελίξεις. Παρακολουθείτε αμήχανα την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται. Δεν θα περιμένουν την κυβέρνηση να πέσει σαν ώριμο φρούτο όπως η ΝΔ.
«Να μας εξηγήσετε ποιο είναι το περιεχόμενο το συζητήσεων με τους δανειστές… Μας δώσατε άρον άρον το ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης. Ενα σχέδιο όπου κόβετε τις συντάξεις, ο ΕΝΦΙΑ παραμένει…»
Η έξοδος από το μνημόνιο δεν θα γίνει με παλικαρισμούς, απαιτεί όμες δεσμευτικό πλαίσιο συναίνεσης. Συναίνεση απαιτείται και για την προσέλκυση επενδύσεων.
Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι ο ESM πρέπει να αναλάβει το βάρος της διαπραγματευσης, ενώ τόνισε ότι πρέπει να διεκδικήσουμε τα κέρδη που έχουν αποκομίσει η διεθνείς τράπεζες και παράλληλα να ξεκαθαριστεί ο ρόλος του ΔΝΤ.
Η κ Γεννηματά αναφέρθηκε και στον Νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος όπως είπε είναι ώρα να αλλάξει στο σύνολό του με ένα δίκαιο τρόπο που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συντάξεις.
«Η χώρα και ο λαός δεν πρέπει να βρεθούν μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα. Ο λαός πρέπει να αποφασίσει με ποιους θέλει να προχωρήσει στην έξοδο από την κρίση» είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ζητώντας εκ νεόυ εκλογές.
«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει ηγεσία και κυβέρνηση στο ύψος των περιστάσεων. Δεν μιλάω μόνο για τους δανειστές και τις διαπραγματεύσεις αλλά και για την κατοχύρωση του νεου ρόλου της Ελλάδας στην ανατολική μεσόγειο και τα βαλκάνια» είπε.

 

πηγή: tovima.gr