Ο κίνδυνος της εξαφάνισης ένωσε Αρη και Ηρακλή

 

Είναι ομολογουμένως αξιοσημείωτη η απόφαση του ΑΣ Αρης και του ΓΣ Ηρακλής να ενώσουν τις δυνάμεις τους και από κοινού να προσπαθήσουν ώστε να λύσουν το γόρδιο δεσμό των χρεών που απειλούν αμφότερους με εξαφάνιση.

Είναι σπάνιο το φαινόμενο της συμπόρευσης για ομάδες που έχουν συνηθίσει επί δεκαετίες να λειτουργούν με αντιπαλότητα, με έχθρα, να ενδιαφέρονται μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα και να μην βρίσκουν τίποτε που να τους φέρνει κοντά.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το επίπεδο δεν έρχεσαι κοντά στα… εύκολα, στα καλά. Δεν έρχεσαι κοντά όταν και ο ένας και ο άλλος κυνηγούν στόχους.

Κακά τα ψέματα, κοντά έρχεσαι όταν οι καταστάσεις σε ξεπερνάνε, όταν το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που αντιλαμβάνεσαι ότι μόνος σου δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Αυτό, προφανώς, είναι που ανάγκασε τους ανθρώπους του Ηρακλή και του Αρη να αναζητήσουν μαζί τις λύσεις που ο καθένας από μόνος του δεν μπόρεσε να τις βρει τα τελευταία χρόνια.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα προβλήματα των δύο συλλόγων είναι τεράστια. Ειδικά για τον Ηρακλή, μιλάμε για χρέη της τάξεως των 500.000.000 ευρώ!

Για να βρεθούνε λύσεις σε τέτοιου είδους προβλήματα, χρειάζεται πολιτική βούληση και κοινή δράση όσων νιώθουν τη θηλειά στο λαιμό τους να σφίγγει.

Επειδή, όμως, δεν είμαστε σε εποχές… παχέων αγελάδων, επειδή το χρήμα δεν ρέει άφθονο, επειδή οι πολιτικοί οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί όταν συζητάνε για ρυθμίσεις, εκτός από όσα ήδη υπάρχουν, θα πρέπει να βρεθεί και η φόρμουλα.

Μια φόρμουλα η οποία θα έχει ως προαπαιτούμενα να μην υπάρξει πρόκληση, αφενός, και αφετέρου να δοθεί μια λύση που θα έχει διάρκεια και θα είναι υπό όρους που θα διασφαλίζουν ότι στο μέλλον δεν θα ξαναδημιουργηθούν τέτοια απίστευτα χρέη.

Το ζήτημα, ωστόσο, είναι ότι για να συμβεί αυτό απαιτείται χρόνος. Αρκετός χρόνος. Διότι τα χρέη δεν γίνεται να σβηστούν. Θα πρέπει να προσωποποιηθούν. Κι αυτό προϋποθέτει την δικαστική συνδρομή, να τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις, να μην υπάρχει καμία εκκρεμότητα.

Προϋπόθεση, επίσης, έως ότου φτάσουν στο τελικό στάδιο όσα πρέπει να γίνουν, είναι η διασφάλιση του ακατάσχετου των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτουν Ηρακλής και Αρης, αλλά και άλλοι σύλλογοι ανά την Ελλάδα, όπως ο Πανελλήνιος, η περίπτωση του οποίου είναι χαρακτηριστική.

Παρότι υπάρχει… Γολγοθάς μπροστά, το καλό είναι ότι από την πλευρά των συλλόγων αλλά και της Πολιτείας κάποιοι ασχολούνται πολύ σοβαρά με το θέμα και δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να το λύσουν…

 

πηγή:metrosport.gr