Παπαδημούλης: Δεν υπάρχει καμία ιδεολογική ταύτιση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ιταλικής κυβέρνησης

Δεν υπάρχει καμία ιδεολογική ταύτιση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ιταλικής κυβέρνησης και οποιαδήποτε προσπάθεια σύγκρισης της ελληνικής περίπτωσης με την Ιταλία είναι άστοχη, δήλωσε ο  Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη του στην ιταλική ιστοσελίδα «Lettera 43».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Αριστερά και οι θέσεις του υπήρξαν πάντοτε υπέρ της Ευρώπης, ενώ ο Σαλβίνι είναι σύμμαχος της Λεπέν», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σχολίασε πως είναι καλύτερα να περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το τελικό πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης της Ιταλίας από τη συμμαχία του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας.

Σε ό,τι αφορά το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η εμπειρία από τη στάση του στο Ευρωκοινοβούλιο είναι θετική, καθώς ψηφίζει πολλές από τις προτάσεις της ευρωομάδας της Αριστεράς. Για τον Σαλβίνι παρατήρησε πως «η ακροδεξιά προσέγγιση του στο μεταναστευτικό ζήτημα και στα δικαιώματα είναι ασύμβατη με τις αρχές και τις αξίες μας».

Για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ο Ελληνας ευρωβουλευτής τόνισε ότι «ήταν αναγκαστική, ελλείψει κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «αυτό δεν μας εμπόδισε να περάσουμε νομοσχέδια που αφορούν ζητήματα φύλου ή να ασκήσουμε την πολιτική μας στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ