Πρόγνωση καιρού: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

 

Μικρή περαιτέρω άνοδος αναμένεται να σημειωθεί ως προς τις μέγιστες τιμές,

Η χθεσινή διαταραχή, η οποία διέσχισε τη χώρα και προκάλεσε βροχοπτώσεις στα δυτικά και νότια τμήματά της, πλέον έχει περάσει στο Νότιο Αιγαίο και καθώς διαλύεται, διατηρεί και σήμερα κάποιες νεφώσεις πάνω από την περιοχή, καθώς επίσης και σε ηπειρωτικά τμήματα, οι οποίες όμως δεν αναμένεται να δώσουν φαινόμενα. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός προβλέπεται αίθριος, με εξαίρεση το Νότιο Ιόνιο, όπου οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα τοπικών, αλλά παροδικών βροχοπτώσεων.

Άνεμοι

Θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έντασης έως 4 μποφόρ στην περιοχή του Ιονίου και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ενισχυμένοι θα φτάνουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ (Καρπάθιο πέλαγος).
Θερμοκρασία
Μικρή περαιτέρω άνοδος αναμένεται να σημειωθεί ως προς τις μέγιστες τιμές, οι οποίες θα φτάσουν τους 24 °C με 25 °C και τοπικά ενδέχεται να αγγίξουν τους 27°C σε κάποιες περιοχές , σε αντίθεση με τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, κατά τις οποίες η ψύχρα θα είναι αισθητή, ιδιαίτερα σε περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, με τις ελάχιστες θερμοκρασίες στα ίδια επίπεδα με τα χθεσινά.

Ενδεικτικά:
Βόρεια Ελλάδα:  7°C – 24°C
Ανατολική Ελλάδα:  10°C – 24 °C
Δυτική, Nότια Ελλάδα:  12°C – 26°C
Ιόνιο:  14°C – 23°C
Βόρειο, Aνατολικό Αιγαίο:  14°C – 23°C
Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Δωδεκάνησα:  16°C – 26°C

Στην Αττική
Αίθριος καιρός, με διάσπαρτες νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες. Δεν αναμένονται φαινόμενα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι, έντασης 4-5 μποφόρ στα ανατολικά και τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: 13°C – 24°C.
Αθήνα (κέντρο): 16°C έως 23°C.

Στη Θεσσαλονίκη
Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι, έντασης 3-4 μποφόρ.
Θερμοκρασία (στο κέντρο): 11°C – 22°C.

Ο καιρός σε δώδεκα μεγάλες πόλεις

Πρόγνωση καιρού τις επόμενες ημέρες
Ήπιο, έως και καλοκαιρινό χαρακτηρίζεται το «σκηνικό» του καιρού τις επόμενες ημέρες, μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα (ως προς τις μέγιστες τιμές), γύρω στους 24 – 25°C στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 27°C. Οι ελάχιστες τιμές, θα εξακολουθήσουν να κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα και κατά συνέπεια, τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες η υγρασία η αίσθηση «ψύχρας» θα γίνονται αντιληπτές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ενισχυμένοι, φτάνοντας στο Αιγαίο τα 7 και πρόσκαιρα, στα νοτιοανατολικά τμήματα, τα 8 μποφόρ.

*Οι τοπικές προγνώσεις και οι χάρτες καιρού, παράγονται αυτόματα, τέσσερις φορές την ημέρα, με την βοήθεια του αυτόματου συστήματος προγνώσεων «SiMeteo AWPS», και ενδέχεται να παρουσιάζονται διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα στοιχεία που δίνονται στην παραπάνω πρόγνωση.

Παναγιώτα (Πάττυ) Σπηλιωτοπούλου
Πτυχιούχος Φυσικός-Μετεωρολόγος ΕΚΠΑ
Επιστημονική Συνεργάτης SiMeteo.gr
(Επίσημη Σελίδα στο facebook: Patty Spiliotopoulou Φυσικός – Μετεωρολόγος)

 

Πηγή: protothema.gr