Π. Λαφαζάνης: «Ανίκανη η κυβέρνηση να προασπίσει τα πιο στοιχειώδη εθνικά συμφέροντα»

«Η νέα τουρκική επιθετική κίνηση στα Ίμια με τον διεμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού αποτελεί πολύ σοβαρή ως πρόκληση για να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός» επισημαίνει με γραπτή δήλωση ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

 

«Είναι σχεδόν προφανές ότι η Τουρκία δεν αρκείται πλέον στο «γκριζάρισμα» των Ιμίων αλλά και θέλει να επιβάλει ντε φάκτο την κυριαρχία της στις βραχονησίδες, στο πλαίσιο της γενικότερης αναθεωρητικής της πολιτικής στο Αιγαίο», αναφέρει ο Παν. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι «την ίδια ώρα η προηγηθείσα ακινητοποίηση του σκάφους γεωτρύπανου της ΕΝΙ στην Κυπριακή ΑΟΖ, επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία περνάει σε νέα επιθετικότερη κλιμάκωση, με την οποία θέλει να αχρηστεύσει στην πράξη τα θαλάσσια δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο γραμματέας της ΛΑΕ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι «παραδομένη στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τη γερμανική ΕΕ, αποδεικνύεται ανίκανη να προασπίσει τα νόμιμα εθνικά μας συμφέροντα, ενώ όλο το μνημονιακό μπλοκ έχει μετατρέψει την ελληνική αποικία σε «σάκο του μποξ» της περιοχής».

«Ειδικότερα η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ αλλά και η τυφλή δορυφοροποίηση της στις ΗΠΑ και την ΕΕ, όχι μόνο δεν προσφέρουν την παραμικρή ασφάλεια στην χώρα μας αλλά αντιθέτως αποτελούν το πολιτικό έδαφος για να εκδηλώνονται σε βάρος της πατρίδας μας όλο και πιο μεγάλες απειλές και πιέσεις και κίνδυνοι πολεμικών περιπετειών», τονίζει στην ίδια ανακοίνωση.

 

πηγή:amna.gr