Σοβαρές καταγγελίες από τους εργαζόμενους στο «Θεαγένειο» για ελλείψεις σε αντικαρκινικά φάρμακα

Σημαντικές ελλείψεις σε συγκεκριμένα αντικαρκινικά χημικοθεραπευτικά φάρμακα από το νοσοκομειακό φαρμακείο του ΑΝΘ Θεαγενείου καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι, οι ελλείψεις αυτές βάζουν σε ταλαιπωρία αρρώστους και συγγενείς οι οποίοι καλούνται να αναζητήσουν τα φάρμακα που τους λείπουν για τη θεραπεία τους σε εξωτερικά φαρμακεία της πόλης. «Δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζονται να απευθυνθούν σε φαρμακεία της Αθήνας, ακόμα και του εξωτερικού!», τονίζουν.

Οι ελλείψεις στο φαρμακείο του νοσοκομείου, σύμφωνα με το Σωματείο, είναι «αποτέλεσμα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, της λογικής “εσόδων – εξόδων” με την οποία ελέγχονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων, την πολιτική που θέλει το φάρμακο να είναι εμπόρευμα που πωλείται και αγοράζεται».

Καλούν, τέλος, τους υπευθύνους, από όποια θέση κατέχουν, να απαντήσουν συγκεκριμένα για τα σκευάσματα etoposide και vincristine και να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα, διαθέτοντας όλα τα αναγκαία φάρμακα για τους ασθενείς μας μέσω του νοσοκομειακού φαρμακείου.

 

πηγή: karfitsa.gr