Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι παρόν στην Αφρίν – Η Τουρκία ψεύδεται

Η Άγκυρα παραπλανεί την παγκόσμια κοινή γνώμη διαδίδοντας ψεύδη λένε οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) αναφερόμενες στους ισχυρισμούς του τουρκικού στρατού ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι παρόν στην περιοχή Αφρίν στην βορειοδυτική Συρία, η οποία αποτελεί τον στόχο της τουρκικής επιχείρησης που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι τουλάχιστον 260 μέλη της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί κατά την επιχείρησή του στην Αφρίν.

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι παρόν στην Αφρίν», δήλωσε ο Ρεντούρ Χελίλ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των SDF, στο Reuters.

Πρόσθεσε ότι ο τουρκικός στρατός υπερβάλει σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά τον αριθμό των απωλειών στους κόλπους των SDF και των YPG ενώ επιβεβαίωσε ότι έχουν σκοτωθεί κάποια μέλη και των δύο δυνάμεων, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό.

Τέλος είπε ότι οι SDF έχουν σκοτώσει δεκάδες στρατιώτες των τουρκικών δυνάμεων και του συμμαχικού τους Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Πηγή: skai.gr