Τέταρτη στην Ευρώπη σε θανάτους από τροχαία η Ελλάδα το 2016

 

Αυξημένος είναι ο αριθμός των νεκρών από τροχαία στην Ελλάδα, το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα στη χώρα μας πέρυσι καταγράφηκαν 75 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους, ενώ το 2015 ο αριθμός τους ήταν 73 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Με τη θλιβερή αυτή επίδοση, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση του σχετικού καταλόγου στην Ευρώπη με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Πολωνία και τη Λετονία να την ξεπερνούν.

Σημειώνεται, πάντως, ότι από το 2010 έως το 2015 η Ε.Ε. κατέγραψε μια μείωση της τάξης του 35% στον αριθμό των νεκρών από τροχαία.

Αν και στόχος της Ε.Ε. ήταν ο αριθμός των 31.500 νεκρών σε όλη την Ευρώπη από τροχαία το 2010 να μειωθεί στο μισό μέχρι το 2020, κοινή πεποίθηση αποτελεί πλέον ότι ο στόχος αυτός δεν θα επιτευχθεί.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Ευρωπαία επίτροπος Μεταφορών, Βιολέτα Μπούλις την Τρίτη, «σήμερα μόνο θα χάσουμε άλλες 70 ζωές στους δρόμους και ο αριθμός των ατόμων που θα υποστούν σοβαρούς τραυματισμούς θα είναι πενταπλάσιος».

 

Πηγή: thestival.gr