Τετραμελής σπείρα έκανε διαρρήξεις σε Καβάλα, Κιλκίς και Αλεξανδρούπολη

 

Είχαν αρπάξει μετρητά ύψους 1.550 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα και ένα tablet, τα οποία δεν βρέθηκαν

Τον τελευταίο μήνα του 2016 και τον πρώτο του 2017 δρούσε μια τετραμελής σπείρα διαρρηκτών που «όργωναν» τη Μακεδονία και την Θράκη αναζητώντας στόχους. Στο διάστημα αυτό, έκαναν τέσσερις διαρρήξεις και μια απόπειρα σε σπίτια σε περιοχές της Καβάλας, της Αξιούπολης του Κιλκίς και της Αλεξανδρούπολης.

Μεταξύ άλλων, από τις τέσσερις διαρρήξεις, είχαν αρπάξει μετρητά ύψους 1.550 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα και ένα tablet, τα οποία δεν βρέθηκαν παρά τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Καβάλας που ταυτοποίησαν δυο από τους τέσσερις δράστες. Πρόκειται για Έλληνες ηλικίας 31 και 24 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη δύο συνεργούς τους, που παραμένουν άγνωστοι μέχρι στιγμής και η προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίησή τους. Παράλληλα, η Ασφάλεια Καβάλας εξετάζει το ενδεχόμενο η συμμορία να εξακολούθησε τη δράση της και μέσα στο 2017, χτυπώντας και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

 

Πηγή: protothema.gr