Φίλης και άλλοι 12 του ΣΥΡΙΖΑ κατά «Ευαγγελισμού»: Στοχοποιείτε τους διεμφυλικούς ως ψυχικά ασθενείς!

 

Αφορμή, ένα επιμορφωτικό σεμινάριο του προσωπικού, με θέμα: «Διαταραχές Ταυτότητας Φύλου: Νεότερα δεδομένα ως προς τη διάγνωση και την αντιμετώπιση»

Επίθεση στην Ένωση του Επιστημονικού Προσωπικού του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» εξαπολύουν, με ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή, το γεγονός ότι την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο του προσωπικού, με θέμα: «Διαταραχές Ταυτότητας Φύλου: Νεότερα δεδομένα ως προς τη διάγνωση και την αντιμετώπιση».

Οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Φίλης, ο Κωνσταντίνος Δουζίνας, η Αννέτα Καββαδία κ.ά.- στην ερώτηση τους τονίζουν ότι είναι απαράδεκτο να παρέχει ο «Ευαγγελισμός» επιστημονική κάλυψη για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, που στοχοποιεί και στιγματίζει τους διεμφυλικούς ανθρώπους ως ψυχικά ασθενείς.
Όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησής τους οι κυβερνητικοί βουλευτές: «Αυτές οι θέσεις δεν μπορούν να εκφράζονται σε ημερίδα ενός δημόσιου νοσοκομείου που ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας -πόσο μάλλον και σε χώρους του νοσοκομείου- ενώ είναι και επικίνδυνες καθώς, υπό το βάρος του στιγματισμού των ταυτοτήτων τους και των διακρίσεων, η πληθυσμιακή ομάδα των τρανς ανθρώπων και ιδιαίτερα των τρανς εφήβων έχει τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών από κάθε άλλη πληθυσμιακή ομάδα».

Οι 13 βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Υγείας να τους απαντήσει τι ενέργειες θα κάνει, ώστε τέτοιες αντιεπιστημονικές απόψεις να μην νομιμοποιούνται και να μην πιστοποιούνται μέσω σεμιναρίων επιστημονικών ενώσεων σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

 

πηγή:protothema.gr